Ugeprogram

Hvordan ser en dag ud?

Vi starter ofte dagen i stilhed. Der vil typisk være 2 aktiviteter på en dag, og et eksempel på en dag kunne være:

Kl. 07:30 – 09:00 Dagen starter i stilhed med Hatha Yoga og meditation
Kl. 09:00 – 10:00 Sund morgenmadsbuffet (enten inkluderet eller mod betaling, se under den enkelte rejse)
Kl. 10:00 – 16:30 Egen tid ved strand, spa, pool, massage, udflugt, shopping, afslapning med bog, frokost etc. Eller deltagelse på en udflugt/vandretur med Helle.
Kl. 16:30 – 17:30 Pilates & Coretræning eller Balance- og styrketræning
Fra kl. 18:30 Sund middag (enten inkluderet eller mod betaling, se under den enkelte rejse)

Niveau på træningen

Yogarejserne med Mere Sundhed er for alle niveauer, så kom som du er. Du kan være begynder eller øvet, det har ingen betydning. Har du lyst til at komme i dybden med din praksis, så er du kommet til rette sted. Helle Lyngsgaard Johansen lægger stor vægt at give dig undervisning, som gør en forskel for din krop.

Der kræves derfor heller ingen forudsætninger for at deltage i undervisningen, men jo mere du kender til yoga og pilates, jo større mulighed har du for fordybelse. Sværhedsgraden bygges op i undervisningen, så vi starter med en blid stilling, som bliver mere og mere udfordrende, så du kan blive udfordret på dit eget niveau.

Yoga- og Pilates lokalet findes på hotellet, så du skal ikke langt for at fordybe dig.  Hvis der er mulighed for det, er vi også udenfor med meditation og træning. Bemærk på Yogarejsen til Sydfrankrig og Korsika yogarejsen har vi udendørstræning. Har du lyst, kan du også nyde naturen til fods, for mange af destinationerne er et paradis for vandreture.

Du kan også krydre din yogaferie med Spa-oplevelser ud over det sædvanelige, hvis du deltager på Madeira Yogarejsen eller Luksus 24-timers Yogaretreat i Danmark. Vil du gerne afsted en weekend, vil du hurtigt blive forelsket i dette skønne resort, hvor vi afholder yogaweekend ved det Sydfynske ø-hav.

På alle yogarejser og yogaretreats skal du medbringe din egen yogamåtte – se den komplette pakkeliste her.

I fælles programmet er der middage og udflugter. Se under den enkelte rejse om der er inkl. halvpension, morgenmad eller om du booker selv. Uanset hvad så arrangeres fælles middage og aktiviteter, for dem som har lyst. Typisk er der 2  aktiviteter hver dag, og fælles for alle aktiviteterne er fokus på velvære, sundhed, indre ro og øget kropsbevidsthed. Selvom der er træning flere gange på en dag, er der også rigelig tid til egen tid og opleve naturen og området. Du vælger selv, hvor mange ting du ønsker at deltage på, så du former dit yogaophold, så det passer til netop dig og dit humør.

På yogarejsen vil der undervises i nogle af nedenstående aktiviteter. Programmet kan variere og der tages forbehold for ændringer. Det endelige program modtages før rejsen:

Workshop om træning og sundhed

Få det optimale ud af din træning ved at kende de vigtigste muskler og deres funktion. Vi trækker vejret 20.000 gange på en dag, men trækker du vejret optimalt? Er der forskel på vejrtrækningen, når du træner og i hvile? Hvordan ser en god kropsholdning ud? Må du træne, hvis du er øm i lænden? Har du sunde fødder? Få svar på dette og meget mere, når din yogarejse indeholder en workshop, hvor vi går i dybden med din sundhed.

Hatha Yoga & Hatha Flow Yoga

På yogarejsen er de fleste undervisningstimer Hatha yoga, som også er den mest udbredte yogaform i vesten. Der er fokus på korrekt udførte stillinger, åndedræt og afspænding. Med dybe og intense stræk smidiggøres kroppen. Hatha Yoga henvender sig til dig, som ikke har prøvet yoga før, og dig som kender yoga og kan lide rolige bevægelser med fokus på korrekte udførte stillinger. Den harmoniske forening af åndedræt og bevægelse, afspænder musklerne og beroliger sindet. Vi begynder med centrering og fokusering. Herefter følger stående eller siddende stillinger. Timen afsluttes med nedkølende stillinger og afspænding for krop og sind. I løbet af ugen vil vi også praktisere Hatha Flow Yoga, hvor de forskellige yogastillinger bliver sat sammen i et flow med åndedrættet. Denne yogaform giver et dejligt flow, som også kan give både et smil på læben og lidt sved på panden. Du vælger selv, hvor mange yogatimer du vil deltage på.

Meditation & Mindfulness

Meditation er en mental disciplin, hvor vi forsøger at komme ind i en dybere tilstand af ro eller bevidsthed. Ordet meditation bruges tit til at beskrive en teknik eller et redskab, men oprindelig betyder ordet ”en sindtilstand”. Vi vil arbejde med forskellige teknikker for at give slip på tankemylderet og opnå indre ro eller en højere bevidsthed – vi mediterer. Der kræves ingen forudsætninger for at deltage i meditationen

Balance- & Styrketræning

Vi vil krydre yogarejsen med balance- og styrketræning med egen kropsvægt et par gange i løbet af ugen, og det vil fremgå af destinationen om der også undervises i Balance- & Styrketræning. Denne form for træning er helkropstræning, som kombinerer styrke, kondition, balance og bevægelighed med fokus på en god kropsholdning og en stærk core. Coretræning giver dig en effektiv træning af ryg, mave og bækkenbund i sammenhæng med resten af kroppen. Det er stående øvelser, som er geniale for din balance, men alle øvelser kan modificeres, så du deltager på det niveau, som passer dig.

Pilates & Yogilates

Vi vil krydre yogarejsen med pilates og yogilates (som er mix af pilates og yoga) et par gange i løbet af ugen, og det vil fremgå af destinationen om der også undervises i Pilates og Yogilates. Pilates kombinerer styrke og bevægelighed med fokus på koncentration, balance, vejrtrækning og afspænding. Træningen øger styrken i hele kroppen, men med hovedvægt på core, så du får effektiv træning af din ryg, mave og bækkenbund. Hver enkelt øvelse kan udføres af alle ved at modificere eller avancere efter behov. Vi arbejder også med den lille træningsbold, som vil give en ekstra udfordring i Pilates og yogilates træningen

Vandreture

Om der kan tilbydes guidede vandreture, vil variere fra rejse til rejse, og det vil fremgå af destinationen og det endelig program, som fremsendes ved afrejse. Såfremt Helle fra Mere Sundhed tilbyder ture, vil de typisk være på mellem 4-15 km enten som en del af programmet eller mod betaling. De korte vandreture på 4 – 5 km kræver ikke specielt kondition og er ofte på asfalt eller gode vandrestier, men de længere vandreture er mere krævende med stigninger. Her kan underlaget også være mere usikkert (sten, grus) og kræver god kondition og gode ankler, knæ etc. Der er tilmelding og betaling på velkomstmødet. Der kan på nogle destinationer også være mulighed for at deltage på hotellets vandreture mod betaling. Du kan også selv tage initiativ til at samle gruppen til fælles ture. Du bør medbringe gode vandresko/vandrestøvler, hvis du vil vandre i udlandet. I Danmark er underlaget ikke så udfordrende, så gode gummisko er ofte tilstrækkeligt.

Har du spørgsmål til undervisningen, så kontakt Helle Lyngsgaard Johansen, som underviser på yogarejserne.

Vi glæder os til en skøn oplevelse for krop og sjæl.